събота, 4 декември 2010 г.

Teenage drama...? /the climb/

Знаете, има хора, за които сте си изградили предварително мнение. Като Галя от курса ми по английски. Виждам я-изглежда надута, чувам я-звучи като кифла. Неизбежно е. Мнения, мнения, мнения. Но не е така. в хората има много повече от външността и държанието им. Като по филмите, тези, които се държат нахакано, всъщност са най-лесно раними. Маската им е просто защитна реакция.
Днес Галя черпи, защото е имала рожден ден миналия ден, но очите й бяха зачервени от плач. С нея се познаваме от скоро и нямаше да е тактично да й се ровя в живота, но всъщност тя просто имаше нужда да поговори с някого. Представяте ли си, това наперено иначе момиче, е имало много тежък ден. Вчера-именно на рождения си ден. Скарала се е с всичките си приятели, които застанали на страната на някакъв си интригант, само защото бил богат и ги черпел от дъжд на вятър. Скарала се с приятеля си, защото най-добрата й приятелка (която тайно го харесва) му надрънкала всякакви глупости за нея. Скарала се с майка си, заради последиците от купона след рд-то й. Драма, драма, драма... Като тази по филмите. Типично тийнейджърски проблеми, но наистина боли. Тя...беше готова да...(как да се изразя) посегне на живота си. Щом говори с МЕН за това...тя-с мен ("зубрачката на курса") ! Разбира се, смених името й, но така или иначе никой от "вас" не я познава. ..
Това, което искам да кажа е, дайте на хората шанс. Каквито и да изглеждат...най-малкото да си намерите приятел в лицето на някой, който не сте очаквали.
И бъдете благодарни за приятелите си. Аз съм.
И...спокойно...каквото и да има, знайте, че се оправя! Честна изпитана скаутска!

Ваша: Ради

P.S. Цитат на деня: "Животът е скала, но гледката си струва" (Hannah Montana:The Movie)

Няма коментари:

Публикуване на коментар