сряда, 3 март 2010 г.

България?...Библия

Знаете ли, днес на националния празник на България - трети март, аз осъзнах нещо.
Никой не се замисля в днешно време над това как живее и защо. Нима заслужаваме свободата, за която са умрели толкова доблестни българи? Имаме ли чест и готови ли сме да загинем, ако това значи децата ни да живеят в един свободен свят?
И макар сега положението да е лошо (меко казано), то то е било несравнимо в миналото...
Имам впредвид много далечното минало, преди кан Аспарух, ако щете.
Тогава се е водил къде-къде по-разгулен живот на разврати и...Бог...просто се е отървал от населението (градовете Содом и Гомор). Ако не вярвате, ето ви факт от Библията- в града Содом е имало "обичай" да бъдат изнасилвани групово всички чужденци или минувачи. Ако това не е достатъчно: когато в града пристигат три ангела,които трябва да разрушат градовете, единствен Лот проявява добросърдечност и приютява пътниците в дома си, като ги скрива от жителите. След като слухът се разпространява, за жалост, млади и стари наобикалят къщата на Лот в желанието си да "налегнат" тримата чужденци. Лот, без да знае, че са ангели, ги защитава като предлага на гневната надървена тълпа  двете си девствени дъщери вместо гостените му!!!
Историята става още по-развратна нататък, след опожаряването на градовете, Лот и дъщерите му се озоватват в пещера, скрити от света. Една вечер двете сестри се уговарят да напият баща си и да спят с него, за да им се родят деца. Тъй като това не им се струвало нередно, те забременяли от Лот, а той дори не разбрал.
Та, с тази кратка историйка искам да кажа колко съм възмутена от...хората!
Честит празник, ако мислите, че го заслужавате!

Няма коментари:

Публикуване на коментар